Szia!

Nagyon örülök, hogy itt vagy az oldalamon!

Tikos Gergő

Tikos Gergő vagyok, a Money Marathon blog írója és a pénzügyekkel kapcsolatos kurzusok megalkotója. 29 éves vagyok, Budapesten élek.

Okleveles közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem vállalkozásfejlesztés mesterszakán. Tanulmányaim alatt fél évet töltöttem Varsóban a Warsaw School of Economics-on Erasmuson, illetve közvetlenül diplomázásomat követően két hónapot Gran Canarian, Las Palmason. Időközben elvégeztem több amerikai egyetem pénzügyekről, személyes pénzügyekről szóló képzését is.

15 éves korom óta dolgozom: előbb mindenféle diákmunkát végeztem, hogy kiegészítsem a zsebpénzemet, később gyakornok lettem a Coca-Cola HBC-nél, majd a PwC üzleti tanácsadás területén voltam másfél évet. Ezt követően egy magyar startupnál, a Parklnél dolgoztam üzletfejlesztési szakértőként 3 évet.

Jelenleg a Money Marathon projekt mellett egy magyar startupnál, az IT rendezvényeket szervező CraftHub-nál dolgozom szervezetfejlesztőként és stratégiai tanácsadóként.

Tikos Gergő

De honnan jön a személyes pénzügyek iránti érdeklődésem?

Már kiskoromban is érdekelt a téma: hetedikes koromban egy lapra írtam fel, kinek mennyi pénzt adtam kölcsön; szintén ekkoriban kezdtem el figyelni arra, hogy mindig legyen pénzem, megtakarításom. Egyetem első egy-két éve alatt kifejlesztettem magamnak egy egyszerűbb, havi kiadásokat követő táblát, amitől nem volt megállás: később elkezdtem ismerkedni a tőzsdével, befektetési lehetőségekkel, kriptovalutákkal.

Elkezdtem személyes pénzügyi terveket készíteni: szerettem volna látni, hol fogok tartani pénzügyileg 1, 2 vagy 5 év múlva. Érdekelt, mikor lesz pénzem autóra, lakásra. Ahogy egyre jobban beleástam magam a témába, megértettem: nem fizikális javakra van szükségem, hanem jó rendszerekre, amelyek folyamatosan segítenek a pénzügyi (és magán) céljaim elérésében. Időközben azt is megtanultam elmagyarázni a barátnőmnek, hogy a költségvetésemben az ő nevével jelzett sorban szereplő összeg szükség esetén emelhető 🙂

Természetesen az én utam sem volt zökkenőmentes. Sokat kellett dolgoznom, hogy fenn tudjam tartani az általam kitűzött életvonal célt. Igyekeztem a kiadásaim csökkentésére úgy, hogy közben ne maradjak le az általam fontosnak vélt programokról, lehetőségekről.

Úgy gondolom, huszonkilenc éves koromra elértem azt, amit szerettem volna: kialakítottam egy szuper személyes pénzügyi rendszert, van elég megtakarításom és befektetésem, miközben nyugodtan tudom tervezni a következő nagy lépéseket az életben: házvásárlás, családalapítás.

A bloggal és a kurzussal a célom, hogy te is minél előbb eljuss az általad vágyott pontra!

Írj nekem bátran!

Használd a formot, vagy ha úgy szimpatikusabb, írj közvetlenül emailt.

Email: info@moneymarathon.hu

A weboldalon megjelenő tartalmak nem tekinthetők befektetési vagy pénzügyi tanácsadásnak.

Scroll to Top